באו נודה, אבוקדו זה לא הירק שנהוג להשתמש בו הרבה למרקים, אך מרק פירה זה על בסיס חלב ושמנת מתוקה הינו מאוד עדין ומתאים במיוחד לארוחת חג השבועות.
את המרק ניתן להגיש חם, אך בחודשי הקיץ הייתי ממליצה לקררו במקרר ולהגישו קר. שבועות הוא חג קיצי, ולכן המלצתי תהיה ללכת על הגרסה הקרה של המרק.
מרק אבוקדו
3 כפות חמאה
100 גר' בצל ירוק קצוץ
1 שן שום כתוש
25 גר' קמח
600 מ"ל ציר ירקות
2 אבוקדו בשלים
2-3 כפיות מיץ לימון
קורט גרידת לימון
150 מ"ל חלב
150 מ"ל שמנת מתוקה
כמה עלי נענע קצוצים, מלח, פלפל
הכנה:
1. להמיס חמאה בסיר בעל תחתית עבה ולטגן את השום והבצל כ-5 דקות על אש קטנה.
2. להוסיף קמח ולערבב היטב במשך 2-3 דק'. בהדרגה למזוג פנימה את ציר הירקות ולהביא לרתיחה. השאירו את המרק על האש והמשיכו לטיפול באבוקדו.
3. קלפו את האבוקדו וחתכו אותו לקוביות. הוסיפו את האבוקדו יחד עם מיץ וגרידת הלימון למרק ובשלו כ-10 דק'.
4. כבו את האש, קררו מעט את המרק ומעכו את האבוקדו בעזרת כך או מעבד מזון לקבלת מרק פירה.
5. הוסיפו חלב ושמנת מתוקה, הוסיפו נענע ותבלו במידת הצורך.
בתאבון!!!
את המרק ניתן להגיש חם, אך בחודשי הקיץ הייתי ממליצה לקררו במקרר ולהגישו קר. שבועות הוא חג קיצי, ולכן המלצתי תהיה ללכת על הגרסה הקרה של המרק.
מרק אבוקדו
3 כפות חמאה
100 גר' בצל ירוק קצוץ
1 שן שום כתוש
25 גר' קמח
600 מ"ל ציר ירקות
2 אבוקדו בשלים
2-3 כפיות מיץ לימון
קורט גרידת לימון
150 מ"ל חלב
150 מ"ל שמנת מתוקה
כמה עלי נענע קצוצים, מלח, פלפל
הכנה:
1. להמיס חמאה בסיר בעל תחתית עבה ולטגן את השום והבצל כ-5 דקות על אש קטנה.
2. להוסיף קמח ולערבב היטב במשך 2-3 דק'. בהדרגה למזוג פנימה את ציר הירקות ולהביא לרתיחה. השאירו את המרק על האש והמשיכו לטיפול באבוקדו.
3. קלפו את האבוקדו וחתכו אותו לקוביות. הוסיפו את האבוקדו יחד עם מיץ וגרידת הלימון למרק ובשלו כ-10 דק'.
4. כבו את האש, קררו מעט את המרק ומעכו את האבוקדו בעזרת כך או מעבד מזון לקבלת מרק פירה.
5. הוסיפו חלב ושמנת מתוקה, הוסיפו נענע ותבלו במידת הצורך.
בתאבון!!!
פוליסמן אולגה